8 Comments
Mar 27Liked by Sebastian Dracopol

Apropos de Google am o prietena care lucrează team lead la Accenture fix dând servicii pentru Google.Iaca au concediat la grămadă un băiat care era singurul ce știa de un tool de măsurat performanța 3rd party servicii gen Accenture, Marjorel, HCL u name it.Chestia Este că serviciile astea sunt plătite pe baza acelor indicatori și ea se plângea de faptul că sunt cam blocați acum și e panica de ambele părți, clientul adică Google că nu știe ce plătește și furnizorul in speranța Accenture că nu știe cum au prestat și ajunge contractul la final și nu pot spune dacă au făcut bine sau rău, se prelungește sau nu chestii de baza existențiale pentru echipa prietenei mele.

Expand full comment

Sebastian, bine graiesti! Iti recomand sa formezi un sindicat, insa tu mai trebuie sa lucrezi putin la empatie. Ma surprinde totusi faptul ca in ziua de azi si in IT nu mai conteaza ce fel de contract semnezi cu o companie, ca tot ca pe o perioada determinata lucrezi sau mai rau, esti continuu in perioada de proba. Vezi si tu cum iti negociezi urmatoarele contracte. Poate reusesti sa strecori niste clauze, ca la fotbalisti, nimic absurd. Citeam despre un roman care a primit contractul pdf de la banca. L-a luat, l-a modificat cum i-a convenit si lui, l-a semnat, l-a trimis bancii si astia n-au avut ce-i face pentru ca i l-au aprobat. Vrei ca si stapan de plantatie sa inceteze contractul? Ok, plateste xy salarii compensatorii. Sa vezi ce se linistesc actionarii.

Expand full comment

Probabil asta este tipic corporatiilor americane.Corporatiile care sunt de obicei din tari social-democrate, nu prea fac chestii din astea de frica sindicatelor, mai ales acolo unde actionar majoritar este statul si nu un patron feudal.

Expand full comment