9 Comments
Mar 22, 2023Liked by Sebastian Dracopol

Din 2015 in Franta, Belgia, Olanda si Suedia cei ce dau referinte negative pot fi dati in judecata de catre aplicant pentru daune morale. Si atunci, ... in loc sa faca "piruete", cei ce dau referinte pot doar sa raspunda cu "No comments". Un recrutor cu experienta intelege situatia, dar tu trebuie sa fii nebun/sado-maso/etc. sa dai ca surse de referinte oameni cu care nu te-ai inteles:))

Expand full comment

Vodafone Dusseldorf??M-am judecat 3 ani cu ei pt un contract fals.

Expand full comment
Mar 22, 2023·edited Mar 22, 2023

Sebi, mergi in extreme uneori, cum e cazul de față. In majoritatea cazurilor se cere doar câteva dovezi că ai lucrat acolo. Asta deoarece mulți își pun pe LinkedIn niste firme și titluri de te doare capul: toți sunt experți, "coci" (coachi) și cel puțin îl bat la fund pe Elon musk. Cunosc cazuri de la mine de la firma unde oameni care răspund la call center sunt campaign manager pe LinkedIn.

La firmele decente îți cer 1 persoana de contact de la fostele 2 joburi sa vadă ce perioada ai lucrat acolo și pe ce poziție. 2-3 cuvinte. Atât.

Mi s-au cerut de 2 ori și am dat mailul fostei HR -iste și aia a fost.

Expand full comment

Interesant Articolul. Eu am așa un sentiment de dualitate aici. Pe de o parte te înțeleg pe de alta am povestea asta:

Acum 12 ani cand m-am angajat la fosta firma era recomandat să ai 3 persoane in cv cu nr de tel. Managerul care m-a angajat a sunat personal acele persoane și au avut o discuție. A ajutat mult. Atunci eram angajat pe poziția de project engineer si echipa/firma era mică.

Expand full comment